Munkahelyi életvezetési tanácsadás

Munkahelyi életvezetési tanácsadás

Munkahelyi életvezetési tanácsadás

A támogató szakemberek, főként a pszichológus igénybevétele kultúránként változó. Magyarországon az utóbbi években egyre több „normális” életet élő ember veszi igénybe a pszichológiai tanácsadást, akik közül sokan sikeresek az életük legtöbb területén, de váratlanul olyan élethelyzetbe kerültek, amivel nem tudnak egyedül megbirkózni, vagy csak egyszerűen belátják, hogy egy pszichológus bevonása jelentősen lerövidíti a küzdelem folyamatát.

A munkahelyen igénybe vehető egyéni életvezetési tanácsadás legnagyobb előnye az, hogy miután a munkatársak megoldást találnak probélmáikra, kiegyensúlyozottan, boldogan tudnak részt venni a vállalat életében és 100%-ban képesek a munkájukra és feladataikra koncentrálni.

A pszichológus igénybevétele lehetőséget ad a lelki problémák átbeszélésére, a feszültségoldásra, egyéni megküzdési módok megismerésére és fejlesztésére.

Ezeket a tényeket figyelembe véve, egy-egy vállalat munkatársai számára nyújtott Életvezetési tanácsadás során az a fő cél, hogy a pszichológus:

  • segítséget nyújtson a hozzá fordulóknak az esetlegesen felmerülő váratlan stresszhelyzet feldolgozásában, egyéni élethelyzetek kezelésében,
  • megismertesse az érdeklődőket különböző, hasznos módszerekkel, technikákkal, amelyek segíthetik Őket a vágyott állapot elérésében,
  • támogatást nyújtson az egyének reális önértékelésének, ill. önbizalmának megerősítésében, visszaállításában,
  • közreműködjön új, egyéni célok feltérképezésében és előmozdítsa az új célok eléréséhez szükséges lépéseket,
  • jelenlétével, majd folyamatos elérhetőségével lehetőséget biztosítson az érdeklődők számára, hogy barátságos és támogató légkörben, gyakorlott szakember segítségével keressék a megoldást felmerülő kérdéseikre.

Az egyéni tanácsadás időtartama: 1 óra (kritikus helyzetben max. 1,5 óra).